Vilka är vi?

Lindqvist Industriteknik AB startades i november 2018 av Björn Lindqvist.  Bolaget är således nytt men Björn har ett förflutet som tekniker  i det som från början hette Telemetric Instrument AB och som via Eurotherm AB sedermera är en del av  Schneider Electric.

Vi har erfarenhet av bland annat styrning av elektrisk effekt i ett flertal olika lasttyper, Kanthal®, kortvågs IR (SWIR) och andra mer eller mindre komplexa laster med hjälp av tyristorenheter.

Andra områden som vi har mycket erfarenhet inom är temperaturmätning och kalibrering av relaterad utrustning.

Björn har under senare år varit involverad i större projekt med bl.a. SKF, Husqvarna och Sandvik med avseende på kalibrering och uppfyllandet av standarder som CQI-9.

Under ett antal år utförde Björn kalibrering av samtliga handhållna termometrar och fasta givare för Findus i Bjuv. Ett ganska stort jobb som innefattade ett drygt hundratal termometrar och lika många fast monterade givare i produktionen. Tyvärr lades fabriken i Bjuv ner för ett par år sedan. Vi får hoppas att kommunen och de privata intressenterna lyckas att få igång ny verksamhet i Bjuv.

Sedan starten har vi varit representant för Econox SA, ett Schweiziskt bolag som tillverkar syresonder för ugnsatmosfärs- och förbränningsreglering samt relaterad utrustning.

För dig som är i behov av energimätning av el kan vi erbjuda ett komplett sortiment av mätare för hål och DIN-skenemontage från Northern Design. Instrument för enkanalsmätning till modulär multikanalmätning med och utan fältbuss/nätverk. Givetvis finns tillbehör så som strömtransformatorer i standard och delbart utförande.

Vi för också ett stort sortimentet handhållna termometrar från brittiska TME.

Alla testtermoelement kommer från TT-Electronics, även de från Storbritannien.